torstai 4. helmikuuta 2016

Porkkanakakkua kiitos!

Tekeepä kauheasti mieli porkkanakakkua.. No tähän hätään on vain yksi ratkaisu.
Tehdään porkkanakakkua (: ! 
Resepti löytyy Valio.fi/ammattilaiset sivulta kotikeittiö puolelta, jos haluat tietää tarkemmat ohjeet kakun tekoon.
Kakku oli helppo tehdä ja sen tekoon ei tarvitse edes sähkövatkainta. Kaikki aineet mitataan kulhoon ja sekoitetaan keskenään.

Kakkua tehdessäni vaaka alkoi temppuilemaan ja näyttämään vääriä lukemia, joten porkkanan määrä kakussa ei ole tarkkaan ohjeen mukaan. Mutta hyvää  siitä tuli silti, vaikka katsoi vaan silmämääräisesti porkkanaraasteen                                           määrän.

Kakku paistui uunissa 175°C  noin 40min. Kakku oli  söpössä sydämenmuotoisessa silikonivuoassa, joka oli voideltu hyvin.

Paistumisen jälkeen on hyvä jäähdyttää kakkua tarpeeksi ennen, kun sen irroittaa vuoasta. Jäähdyttää pitää myös siksi, että kuorrutus ei sula kakun pinnalle.
Kuorrutuksessa käytin appelsiinituorejuustoa ja kuohukermaa.
Kuorrutuksesta tuli ihanan raikasta.




Koristelin kuorrutuksen tummallasuklaalla, jota vetelin pitkin kuorrutusta.
Kakku oli parasta heti leivottuna, koska jääkaapissa se menetti ihanan pehmeytensä ja mehevyytensä.
Ohje oli todella ihana ja raikas. Suosittelen ohjetta kaikille porkkanakakun ystäville! (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti